Belasting – Accijnskantoor

Het voormalige Belasting-Accijnskantoor is in 1898 gebouwd door H.Wijker in opdracht van Rijksgebouwendienst. Het pand is in 1924 inwendig gebouwd en in 1950 uitgebreid. Het gebouw is gebouwd in een […]

Het voormalige Belasting-Accijnskantoor is in 1898 gebouwd door H.Wijker in opdracht van Rijksgebouwendienst. Het pand is in 1924 inwendig gebouwd en in 1950 uitgebreid. Het gebouw is gebouwd in een stijl die verwantschap vertoont met de neorenaissance door het gebruik van speklagen e.d. Het gebouw bestaat uit twee woonlagen met een topgevel. Het is gezet op een uitgemetselde plint, afgedekt met een hardstenen band. De eerste twee bouwlagen bevatten ieder vijf vensterassen.  De voordeur bevindt zich aan de linkerzijde. De vensters zijn T-schuifvensters met een horizontale roedeverdeling in de bovenlichten. In de topgevel centraal bevindt zich een hoog zesruits schuifvenster met aan weerzijde een lager venster. Boven de vensters zien we ontlastingsbogen met hoekblokken en sluitstenen van natuursteen.Over de gehele gevel zijn gecementeerde speklagen aangebracht. Het pand is gedekt met een zadeldak.  In de gevel bevinden zich enkele sierankers.