Met dit winkelpand gaat het dus echt niet goed.  Door de gemeente gekocht ten behoeve van de stadsvernieuwing. Mogelijk de eerste uitdaging voor Stadsherstel Den Helder. We schijven 10 juli 2011 en we kunnen meedelen, dat misschien ons bericht wel geholpen heeft, want er wordt vanaf heden iets moois van het pand gemaakt  http://bit.ly/nFAi8U

4 Reacties

 1. Iemand die failliet gaat krijgt al snel te horen: Wat maakt het uit joh met 1 of 10 miljoen failliet gaan. Mensen die andere mensen willen mobiliseren om hobbys van anderen te financieren zijn de ergste bedelaars.
  Als er geen geld is dan is er geen geld, laten we ons daar nou eens bij neerleggen.
  En dat gezever over verloren gaan van oude gebouwen, er staan er nog genoeg in
  andere steden , ga eens een reisje organiseren langs die oude huizen etc… dan doe je iets voor de arme burgerij, dus niet meer janken we moeten de oude gebouwen behouden. Een behouden vaart.

 2. Ik wilde ooit het gebouw over nemen voor 1 euro .
  Maar de gemeente wilde hem slopen en Zeestad en proper en stok uit Roterdam wilde daar nieuw bouw hebben .
  Ik zelf ben ook bezig om een stichting op te richten en daar zijn we mee bezig om een gebouw tevinden om op te knappen en het liefs een gebouw wat oud is .
  Op dit moment zijn we bezig met de oude school op de H.A.Lorentzstraat in haden te krijgen zo dat dit gebouw word gered van de sloophamer .
  We willen er een kantoor in maken en ook een kinder circus in onderbrengen en zelfs een kinder kook cafe waar kinderen kunnen leren kooken .

 3. Beste Ramon
  Het over te nemen voor 1 Euro daar heeft de gemeente ervaring mee !
  Neem de oude muziekschool maar hoe lang staat hij al in de steigers ,dus niet zo
  goed idee.
  Breng het onder in Stadsherstel met een stichting en laat jonge mensen het vak leren
  en ze zijn van de straat ,breng de Failliet gegane stichting er in onder waar je de rotte appels er uit haalt ,zelfde geld voor de oude school op de Weststraat voor het te laat is. Mensen die zegen alles slopen hebben geen oog voor geschiedenis en zijn alleen op winst uit [Zeestad wil het slopen ]
  Men heeft wel geld over voor een sloopgebouw vol met Antillianen en wat subsidie er bij ,die alleen maar kloten en niets doen. [daarbij wil ik de goede Antillianen niet te kort doen !!]
  Dus Andere Jan er is wel geld maar het is hoe je het wilt besteden ga maar eens bij de SOOS kijken ,velen van die willen niet werken net als de zwervers.
  Zachte heelmeesters geven stinkende wonden ! optreden ! en niets voor niets ,dus werken
  Maakt niet uit wat tot papier prikken toe . en anders GEEN geld !
  Ik weet niet alle mensen zitten daar voor hun plezier in en willen liever niet daar komen ,maar voor alles is een oplossing .En als er geen baan als dokter, trucker [of e.d ] voor je is zul je wat anders moeten gaan doen
  En stadsherstel en Stelling Den Helder zou hiervoor een goede begeleider kunnen zijn
  Het gaat niet alleen om geschiedenis maar ook om wat karakter van de stad al hebben we niet veel moeten we het juist koesteren ,doen we toch ook met Forten en Willemsoord en een aantal mooie huizen langs de grachten [die al op geknapt zijn ]
  Het enigste waar we in Den Helder punten mee KUNNEN scoren is toerisme maar moet het er wel uitzien langs de toegangswegen.

 4. Jacobus, als onze bestuurders liever 50.000,- EU uitgeven om een 1e koop te bedingen van een ander pand aan de Weststraat, dan gaan andere pandeigenaren steigeren, een democratie is een terreur van de meerderheid en de meerderheid ziet niks in het opkalefateren van de panden die op deze site, en voor deze site, zijn geportretteerd en eens een eigenaar hebben gehad en als Jacobus een eigenaar is van een pand en er is veel achterstallig onderhoud, dan krijgt de eigenaar een brief van de gemeente, maar de gemeente kan slecht een brief met een klacht over een eigen pand aan zichzelf sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA

*